KSS bude mať napokon 14 kandidátov na poslanca PSK

03.10.2005 Prešov

Prešov 3. októbra (TASR) - Komunistická strana Slovenska (KSS) postaví v rámci sedemkoalície do volieb poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) 14 svo...
Prešov 3. októbra (TASR) - Komunistická strana Slovenska (KSS) postaví v rámci sedemkoalície do volieb poslancov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) 14 svojich nominantov. Je to o jedného menej ako zakotvuje koaličná dohoda podpísaná 19. septembra. Na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove o zmene informoval predseda Krajského výboru KSS v Prešove a poslanec Národnej rady SR Mikuláš Juščík.

Zmena je dôsledkom toho, že jeden z nominantov si kandidatúru rozmyslel. Stalo sa to v okrese Sabinov. Po dohode uvoľnené miesto pripadlo Ľudovej strane - Hnutiu za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS). Volebný obvod Sabinov bude druhým po obvode Levoča, kde sa KSS nebude uchádzať o voličskú priazeň.
V koalícii na podporu nominanta ĽS - HZDS Jána Dobroviča do volieb predsedu PSK, má KSS po ĽS - HZDS druhé najvýznamnejšie postavenie. Juščíka to teší ako signál, že KSS v Prešovskom kraji je relevantná politická sila. Dlhodobo je organizácia KSS v Prešovskom kraji najsilnejšia a s najvyššími preferenciami v rámci celej SR.
Dobrovičova forma predvolebnej kampane v podobe putovania autobusu nazvaného Dobrobus je oddnes na tri dni v okrese Medzilaborce. Odtiaľ pochádza aj Juščík, pracuje tu ako starosta obce Habura. V každej obci tohto okresu má KSS základnú organizáciu. Juščík sľuboval, že pre úspech Dobrovičovej kampane i celkový volebný výsledok urobia stranícke štruktúry \"maximum\". Ak by KSS získala tri poslanecké kreslá v 62-člennom poslaneckom zbore, považoval by to za úspech.
V prvom volebnom období orgánov PSK bol za poslanca zvolený len jeden kandidát KSS - vo volebnom obvode Humenné Ivan Hopta. Toho však neskôr z KSS vylúčili a v krajskom parlamente sa stal nezávislým.
 

Vyberte región